Young Financials volop aan het interviseren

Young Financials volop aan het interviseren

Na een geslaagde start in oktober 2015, zijn inmiddels twee groepen, een twintigtal jonge zorgfinancials succesvol bezig met intervisie-sessies. Handvatten voor de intervisie worden aangereikt door bekwame en prettige begeleiders, Jan Heinen van Pluc! en Dick de Groot van zorgondernemerschap.nl.

Tweede sessie groep B

Afgelopen donderdag 7 april 2016 was de tweede sessie van groep B op de Sterrenzolder aan de Maliebaan 45 in Utrecht. Voor deze jonge zorgfinancials een unieke gelegenheid die ze namens de HEAD vereniging wordt aangeboden. Ze zijn de toekomst van de vereniging en tonen hun enthousiasme en waardering.

Waarom is intervisie zo waardevol voor de jonge zorgfinancials?

Het antwoord geven ze zelf: “omdat we met vragen zitten die we graag willen delen met leeftijdsgenoten en vakgenoten”. De wijze van interviseren is juist zo waardevol omdat je elkaar helpt in het nadenken en reflecteren op specifieke praktijksituaties. De insteek van intervisie is vooral gericht op het met elkaar delen, leren van elkaar en elkaar feedback geven. In een vertrouwde en veilige setting komt plenair casuïstiek aan bod. Voor iedereen herkenbaar en goed om daar samen de dialoog over te voeren. Op die manier ontwikkel je jezelf effectief.

Actuele vragen waar je bij wijze van spreken wakker van ligt

Cases die ingebracht worden zijn van de deelnemers zelf. Actuele vragen waar je bij wijze van spreken wakker van ligt en liefst morgen mee aan de slag gaat als je weet hoe. Iedereen brengt een actuele casus in en vervolgens wordt gezamenlijk besloten welke casus behandeld wordt. “Hoe ga ik om met mijn leidinggevende”, “hoe speel ik het spel van controller in de organisatie met soms lastige managers/directeuren”, “hoe krijg ik een ander mee”, “hoe zorg ik dat mijn belangen voldoende geborgd worden”, “een zoektocht naar een goede balans in werk en privé”. Vragen die iedereen kent en herkent.

Gastspreker Ingrid Hissink

Aan het eind van elke intervisiesessie is er gelegenheid om een goed gesprek aan te gaan met een ervaren zorgfinancial die zijn kennis en levenservaring graag deelt met de Young Financials. Boeiende gastspreker was deze keer Ingrid Hissink, Financieel directeur Flevoziekenhuis en Zorgfinancial van het jaar 2014. “Een waardevol moment, het zet issues in een goed perspectief waarover na te denken valt” zoals deelnemer Peer Vloet van Pluryn het omschrijft.

Intervisie is niet voor jonge watjes. Elke Zorgfinancial heeft er baat bij volgens de deelnemende Young Financials.