Eerste intervisiesessie Young Financials geslaagd

Eerste intervisiesessie Young Financials geslaagd

Persoonlijke drijfveren, casuïstieken en een goed gesprek met de Zorgfinancial van het Jaar Ingrid Hissink en HEAD-voorzitter Ellen Kalkhoven. Allemaal onderdelen van de eerste intervisiesessie van tien van de Young Financials van HEAD op 8 oktober

Verwachtingen intervisiesessie

Voorzitter Ellen Kalkhoven verwelkomt de deelnemers namens HEAD en  voegt  zich daarna bij de groep. Het stokje wordt overgenomen door  Dick de Groot en Jan Heijnen.  Hun openingsvraag is wat de groep van de sessie verwacht. Elke Young Financial heeft duidelijk  zo zijn of haar persoonlijke redenen om aan het traject deel te willen nemen. Nieuwsgierig naar wat komt, gaat de groep van start.

Drijfveren

Daarna gaat de groep over op het onderwerp “Drijfveren”. Wat betekenen ze voor jezelf, wat is “Je echte diepste wil qua gedrevenheid” en wat betekent dit binnen je eigen team of groep. Met andere woorden:  “Hoe gedreven ben jij!”. Dick laat hierbij een model van zes factoren zien.

  • Paars Vertrouwen, familie gevoel “Wij” gevoel
  • Rood Hier en nu “Ik wil nu”
  • Blauw Zekerheid “Regels en duidelijkheid”
  • Oranje Ambitie “Wil graag vooruit”
  • Groen Harmonie “Zachte kant”
  • Geel Inzicht “Doorgronden van dingen”           

Ladder van commitment

Na een korte uitleg splitst de groep in duo’s, om samen te onderzoeken welke kleur ze ‘zijn’ en wat dat over hun functioneren zegt. Door meer over de drijfveren van collega’s te weten te komen, kun je ook leren wat hen motiveert en stimuleert. Jan onderbouwt dit met uitleg over “De ladder van commitment”

Ladder van commitment Ladder van commitment

Zorgfinancial 2014 Ingrid Hissink

Rond de avondklok sluit Zorgfinancial van het Jaar Ingrid Hissink aan. Ze vertelt  over haar werkwijze en visie. Het praktijkvoorbeeld hierbij is de opbouw van het Flevo Dashboard vanuit de ziekenhuisdoelen via performance management.

Zorg financial 2014 Ingrid Hissink Zorg financial 2014 Ingrid Hissink

Positieve reacties

De Young Financials krijgen nog een laatste vraag. “Hoe kijken jullie terug op deze intervisiesessie”. Daaruit komt  mooie feedback uit waar we zeker iets mee gaan doen. Terugkijkend vanuit HEAD was het een zeer geslaagde intervisiesessie: bedankt iedereen!