Nieuws vanuit het sectorbestuur

Landelijke sectordag VVT 2015 met een 8 gewaardeerd!

Op donderdag 19 november 2015 was de landelijke sectordag VVT. De dag was perfect georganiseerd door Exact, hoofdsponsor van HEAD. Zij traden op als gastheer en dit hebben ze met verve gedaan. De start van deze dag werd gefaciliteerd door een inlooplunch en afgesloten met een diner. Daarbij werd de aanwezigen een mooie en goede gelegenheid geboden om elkaar ook informeel te ontmoeten en bij te praten. Zie voor een uitgebreid verslag >>

Verslag landelijke sectordag VVT 2014 “A different ball game?”

Op 20 november 2014 werden de financials in de zorg gastvrij onthaald bij Fundis in Gouda. De titel van de themamiddag was “A different ball game?” Deze middag was mogelijk dankzij de inspanningen van PWC en Fundis. Waarvoor hartelijke dank! Zie voor een volledig verslag >>

VERSLAG LANDELIJKE SECTORDAG VVT OP 15 NOVEMBER 2012

‘Verras je klanten!’

Dat was 15 november het parool van marketeer Ron Graumans. Hij was één van de vier sprekers op de landelijke sectordag VVT bij gastheer Aon Consultancy in Amsterdam. Over ondernemen en over marketing ging deze sectordag. Geen saaie speeches, maar opmerkelijke verhalen uit de praktijk waren het.  

Slim omgaan met verzekeraars en gemeenten

Bram den Engelsen, partner bij Twijnstra Gudde vertelde over instrumenten waarmee je je onderscheidend vermogen in beeld kunt brengen.
  
 

Ronduit spectaculair was de speech van Keimpe Bak, manager verkoop en marketing bij de Parnassia Bavo Groep. Hoe ga je slim om met gemeenten en met verzekeraars? Hoe gebruik je verschillende merken binnen je organisatie om beter te kunnen presteren. Zijn voorbeelden plaatsten de financials op de puntjes van hun stoelen.

Maar ook spreker Marco Zannoni kon er wat van. Deze directeur bij het COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement liet met recente voorbeelden uit de praktijk zien hoe veiligheid een volstrekte illusie kan zijn en wat dat kan doen met het imago van je organisatie

Marketing staat bij ons niet zo op de agenda

Verrassend? Absoluut! HEAD-bestuurslid Peter Vlaar zei het 15 november al tijdens zijn inleiding: “Marketing staat bij ons niet zo op de agenda. Cliënten lijken vanzelf op ons af te komen”.
De vier sprekers zetten voor de gevulde zaal bij Aon Consultancy een nieuwe werkelijkheid neer. Wow! Zó kan het dus ook! Heb je daar als zorgfinancial wat aan? Zeer zeker. De financial die niet verder kijkt dan de tien cijfers op zijn calculator is verleden tijd. Sectordagen zoals die van 15 november schudden het bed flink op!

Deze ondernemings- en marketingsessie gemist? Heel jammer. Maar in 2013 is er weer een sectordag en dan zal andermaal ingegaan worden op invalshoeken die het werk van financials in een ander perspectief plaatsen.

OVERLEG CIZ EN SECTORBESTUUR VVT

Tijdens de vergadering van het sectorbestuur in februari 2012 is Rona Bosman van CIZ uitgenodigd. Rona is coördinerend beleidsmedewerker bij CIZ. Wet- en regelgeving van VWS wordt vertaald naar het primaire proces van CIZ. Ook zijn er veel externe contacten met zowel VWS, NZa, Zorgverzekeraars Nederland et cetera. Klik hier voor het verslag.

VERSLAG BIJEENKOMST GEMEENTE 'S HERTOGENBOSCH EN SECTORBESTUUR VVT OVER WMO

Afgelopen juni 2012 vond er een ontmoeting plaats tussen het sectorbestuur VVT en de gemeente 's Hertogenbosch met als doel informatie en inzichten te delen met betrekking op de overheveling van diverse functies vanuit de  AWBZ naar de Wmo. Dhr. Hugo ter Stege vertegenwoordigt hierbij de gemeente. Klik hier voor het verslag van deze ontmoeting.