HEAD wordt Fizi

HEAD wordt Fizi

Vandaag stemden de leden van HEAD tijdens de algemene ledenvergadering in met het voorstel om de nieuwe naam Fizi  per 1 september a.s. te gaan voeren. “We luiden een nieuwe fase in. Fizi is een herkenbare en toekomstbestendige naam.” Aldus Ellen Kalkhoven, voorzitter. “We kunnen zo nog beter zichtbaar maken waar we voor staan en wat we als kennispartner in de zorg kunnen betekenen.”

Duurzaamheid

Al langer gaven leden en stakeholders signalen af over de toekomstbestendigheid van de naam HEAD.  Het bestuur zette deze signalen om in een onderzoeksvraag, waar een werkgroep vanuit de vereniging vervolg aan heeft gegeven. De conclusie was dat de naam HEAD niet meer overeenkomt met de rol van de zorgfinancial nu en in de toekomst, of de strategie van de vereniging.  Als vervolg op die conclusie is gezocht naar een naam die duurzaam, herkenbaar en tijdloos is. Met zorgvuldig onderzoek is uiteindelijk de naam Fizi voorgelegd aan het algemeen bestuur. Na akkoord van het bestuur was het de algemene ledenvergadering die de naam Fizi definitief aannam.

Fizi

Fizi staat voor vooruitkijken, de blik op de toekomst, de diversiteit binnen de vereniging en de ontwikkeling van het vakgebied met al z’n aandachtsgebieden. Deze nieuwe naam maakt expliciet wat de vereniging  voor de zorg in Nederland kan en wil betekenen. “De verzamelde expertise van onze leden zorgt ervoor dat we binnen de zorg een unieke positie hebben”, licht Ellen Kalkhoven toe. “Fizi is de kennispartner in de zorg met expertise op het gebied van zorgfinanciering. Onze leden zijn vakspecialisten, die ons platform gebruiken om elkaar te ontmoeten en kennis met elkaar te delen en ontwikkelen. Die expertise zetten we in ten gunste van de zorg in Nederland. Intern doen we dat met gerichte informatie voor onze leden, extern voor onze stakeholders.”

Achtergrond naamsverandering

Fizi klinkt als ‘visie’ en de F en Z refereren aan Financials en Zorg. Netwerk zorgfinancials geeft letterlijk het werkgebied aan en benadrukt de rol van kennispartner die wij  voor leden en externe partijen willen zijn.

Klik hier voor uitgebreide achtergrond van de naamsverandering.