Contacten hogescholen en gastcolleges

Contacten hogescholen en gastcolleges

HEAD zoekt de verbinding met hogescholen en universiteiten, om studenten met een interesse voor het vak van financial te laten zien wat ze binnen de zorg gaan vinden. Een dynamische werkomgeving en uitdagingen die zeker niet onder doen voor die in het bedrijfsleven. Ons doel is om zo een structurele samenwerking op te bouwen en de toekomstige vakgenoten nu al te ontmoeten en te steunen in hun ontwikkeling.
 

Kun jij als lid van de vereniging meehelpen om de toekomstige vakgenoten op te leiden? Draag je graag bij aan deze ontwikkeling? Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn!

Hanze Hogeschool Groningen

Met de Hanze Hogeschool zijn we in gesprek over samenwerking.

We weten al van een paar HEAD-leden dat zij bereid zijn een gastcollege te geven in het noorden. Mocht jij hier ook belangstelling voor hebben, geef het aan ons door!

Daarnaast denken we met elkaar na over de opbouw van de minor financieel management in de zorg.

Ook zoeken we voor deze minor stageplaatsen voor toekomstige zorgfinancials. Is er binnen jouw organisatie ruimte om een 4e-jaars student vanuit deze minor een afstudeeronderzoek te laten uitvoeren, laat het ons dan weten! Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste personen binnen de Hanze Hogeschool.

HAN - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

In december heeft Petra Eichelsheim een gastcollege verzorgd over de financiering in de zorg.

Er zullen de komende tijd vaker verzoeken komen van de HAN. Wij hebben al beschikking over een mooi aantal HEAD-leden dat zich hiervoor wil inzetten!

Daarnaast zou HAN blij zijn met een doorlopend aanbod van:

  • twee tot drie stage-opdrachten in de maanden november en december
  • twee tot drie afstudeeropdrachten in de periode februari tot juni

Mocht jouw organisatie hierin een rol kunnen spelen, neem dan contact met ons op!

Hogeschool Rotterdam

Ook met de Hogeschool Rotterdam onderzoeken we de mogelijkheden tot samenwerking.

Eind april organiseert deze hogeschool een Stage-Event van het Financieel Instituut. Dit event is bedoeld voor alle 2e-jaars studenten van de opleiding Fiscaal Recht en Economie, Financial Services Management, Bedrijfseconomie en Accountancy. HEAD krijgt de gelegenheid om zich op deze dag te presenteren aan studenten. Het is dan wel de bedoeling dat wij twee tot vier stageplaatsen (meewerkstages) kunnen bieden.

Heeft jouw organisatie (regio Rotterdam) vanaf september 2016 ruimte voor een stagiair, neem dan contact met ons op