Themadag Zorgcontractering

Themadag Zorgcontractering

Alhoewel het onderwerp interessant is en er tientallen aanmeldingen binnen zijn gekomen, vernemen we dat deze periode vanwege verschillende redenen niet ideaal is om een bijeenkomst van dit formaat te organiseren. We hebben daarom gekozen de themadag te verzetten naar 15 oktober. Zet deze datum dus alvast in uw agenda! Ook dan zal de insteek hetzelfde zijn: in korte tijd veel informatie halen. We houden u op de hoogte van de organisatie!

Themadag Zorgcontractering

De bijeenkomst vindt plaats op:

 • Datum:

  donderdag 19 maart 2015

 • Locatie:

  Voortse Vallei

 • Plaats:

  Voorthuizen

 • Tijd:

  13.30 - 17.00 uur

 • Aanmelden kan tot:

  zaterdag 23 september 2017

 • Inschrijven verplicht

Programma

Inloop Vanaf 13:30 uur
Workshop QConsult 14:00 - 15:00 uur
Pauze 15:00 - 15:15 uur
Workshop Logis 15:15 - 16:15 uur
Afsluiting en borrel 16:15 - 17:00 uur

 

Workshop QConsult

QCONSULT: 'Contractbewaking en monitoring van de afspraken: verkoop control'

De contractafspraken tussen ziekenhuizen en verzekeraars worden steeds strikter. De introductie van meerdere plafonds, selectieve contractering en ook een scherper prijsbeleid dwingen ziekenhuizen en medisch specialisten ertoe om de afspraken beter te bewaken, de ontwikkelingen te monitoren en zo nodig ook bij te sturen.

Hoe zorg je er als Verkoop voor gedragen afspraken die door de eenheden in het ziekenhuis herkent en erkent worden en welke stuurmogelijkheden zijn er?

Workshop Logis

LOGIS: 'Financiële planning, kostprijzen en contractering'

Een goede financiële planning, scherp inzicht in de kostprijzen, het snel kunnen doorrekenen van financiële scenario’s en prognoses zijn essentiële randvoorwaarden om uw organisatie goed te ondersteunen bij de totstandkoming van de afspraken met het zorgkantoor, de zorgverzekeraars en de gemeenten.
 
Deze workshop demonstreert aan de hand van een concrete klantcase hoe een zorginstelling anno 2015 deze randvoorwaarden kan inrichten en daarmee goed beslagen aan de onderhandelingstafel verschijnt.

Kosten deelname

De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 50 per persoon. Dit tarief geldt tevens voor de introducés!

« terug naar activiteitenoverzicht