Themadag Zorgcontractering

Themadag is verzet naar 15 oktober MAAR twee workshops gaan door!

Alhoewel het onderwerp interessant is en er tientallen aanmeldingen binnen zijn gekomen, vernemen we dat deze periode vanwege verschillende redenen niet ideaal is om een bijeenkomst van dit formaat te organiseren. We hebben daarom gekozen de themadag te verzetten naar 15 oktober. Zet deze datum dus alvast in uw agenda! Ook dan zal de insteek hetzelfde zijn: in korte tijd veel informatie halen. We houden u op de hoogte van de organisatie!

Themadag gaat in afgeslankte vorm door!

Er waren twee workshops die er wat betreft aanmeldingen, bovenuit sprongen. Daarom hebben we besloten deze beide alsnog aan te bieden. Het gaat om de workshops van Q Consult 'Contractbewaking en monitoring van de afspraken: verkoop control' en Logis: 'Financiële planning, kostprijzen en contractering'. Een themadag in afgeslankte vorm dus met dezelfde voordelen:

  • Veel informatie halen in korte tijd
  • De mogelijkheid elkaar te ontmoeten!

De datum blijft donderdag 19 maart, de locatie blijft ook hetzelfde.

Bent u er de 19e ook bij? U kunt zich aanmelden via het  aanmeldingformulier. Komt er samen met u een collega of introducé, dan vernemen we dat ook graag.

De bijeenkomst vindt plaats op:

Datum
donderdag 19 maart 2015
Locatie
Voortse Vallei
Plaats
Voorthuizen
Tijd
13.30 - 17.00 uur
Aanmelden kan tot
Dinsdag 17 maart 2015

Programma

Inloop Vanaf 13:30 uur
Workshop QConsult 14:00 - 15:00 uur
Pauze 15:00 - 15:15 uur
Workshop Logis 15:15 - 16:15 uur
Afsluiting en borrel 16:15 - 17:00 uur

 

Workshop QConsult

QCONSULT: 'Contractbewaking en monitoring van de afspraken: verkoop control'

De contractafspraken tussen ziekenhuizen en verzekeraars worden steeds strikter. De introductie van meerdere plafonds, selectieve contractering en ook een scherper prijsbeleid dwingen ziekenhuizen en medisch specialisten ertoe om de afspraken beter te bewaken, de ontwikkelingen te monitoren en zo nodig ook bij te sturen.

Hoe zorg je er als Verkoop voor gedragen afspraken die door de eenheden in het ziekenhuis herkent en erkent worden en welke stuurmogelijkheden zijn er?

Workshop Logis

LOGIS: 'Financiële planning, kostprijzen en contractering'

Een goede financiële planning, scherp inzicht in de kostprijzen, het snel kunnen doorrekenen van financiële scenario’s en prognoses zijn essentiële randvoorwaarden om uw organisatie goed te ondersteunen bij de totstandkoming van de afspraken met het zorgkantoor, de zorgverzekeraars en de gemeenten.
 
Deze workshop demonstreert aan de hand van een concrete klantcase hoe een zorginstelling anno 2015 deze randvoorwaarden kan inrichten en daarmee goed beslagen aan de onderhandelingstafel verschijnt.

Kosten deelname

De kosten voor deze bijeenkomst zijn € 50 per persoon. Dit tarief geldt tevens voor de introducés!