Regiobijeenkomst VVT, regio's Noord en Oost

Regiobijeenkomst VVT, regio's Noord en Oost

We hebben deze middag Archimedes uitgenodigd om met ons diverse onderwerpen te bespreken. Verder is er natuurlijk in de pauze of na de tijd de gelegenheid om je collega’s te spreken.

Regiobijeenkomst VVT, regio's Noord en Oost

De bijeenkomst vindt plaats op:

 • Datum:

  donderdag 8 december 2016

 • Locatie:

  Hotel Kuik

 • Plaats:

  Brink 15, 7963 AA Ruinen

 • Tijd:

  13.00 - 16.30 uur

Programma:
We hebben deze bijeenkomst “kostenreductie” als centraal onderwerp, waarbij we dit onderwerp niet willen benaderen vanuit onze eigen vakdiscipline, maar vanuit een bedrijfskundige blik waarmee wij de rol van de (business) controller kunnen versterken. De inhoud van deze bijeenkomst zal worden verzorgd door Mario Koenraadt en Rogier Smeets van Archimedes Advies.

Archimedes Advies onderscheidt zich doordat zij niet alleen adviezen produceren maar ook implementatie van de adviezen verzorgen. Momenteel zijn zij in de VVT sector actief voor Norschoten, Respect Zorggroep en Stichting Humanitas. Zij willen graag met ons aan de hand van de hieronder beschreven 2 specifieke onderwerpen aan de slag. Dat zal gaan op een interactieve manier waarbij wij zelf aan de hand van een casus met onderzoeksvragen de materie gaan verkennen. De onderwerpen die wij samen met Archimedes Advies voor jullie geselecteerd hebben zijn:

 1. Optimalisatie flexibele schil: Uit de financiële zorgthermometer blijkt keer op keer dat dit een onderwerp is dat voor velen van ons hoog op de agenda staat. Iedere stichting heeft immers een flexibele schil van een zekere omvang en samenstelling en daarmee samenhangende kosten waarvan wij ons afvragen of die optimaal ingeregeld is. Archimedes Advies heeft een methode ontwikkeld waarmee zij vanuit het centraal stellen van de zorgvraag van de cliënten laten zien hoe je de grip op de benodigde (flexibele) capaciteit en daarmee verbonden kosten kunt verhogen.
 2. Kostenreductie materiële geldstromen: Materiële geldstromen zijn qua omvang ondergeschikt aan loonkosten en veelal is de overtuiging in onze organisaties, dat we hier al het maximale uitgehaald hebben. Bij gevolg kan het zo zijn dat dit onderwerp onderbelicht blijft. Archimedes Advies denkt anders over de mogelijkheden op dit onderwerp en helpt controllers inzage en grip op kosten te verhogen door zowel naar inkoopvariabelen, fysieke distributie variabelen als interne procesvariabelen te kijken. In de praktijk blijkt dat op bekende onderwerpen met een grote materiële geldstroom doorgaans de meeste aandacht gaat naar inkoopvariabelen, hiermee raak je volgens de adviseurs van Archimedes Advies maar een beperkt deel van het beschikbare besparingspotentieel. Aan de hand van een casus waarmee we zelf aan het werk gaan, zullen we zien waar de echte winst te boeken is, die collega’s niet gaan realiseren als wij als controllers het niet aansturen.
 3. Actualiteiten: Als afsluiting van deze bijeenkomst zullen we nog wat actualiteiten uitwisselen vanuit het landelijk bestuur. Hopelijk is er dan ook iets bekend over de financiering van de nieuwe C.A.O, deze willen wij dan graag met jullie delen.

Wij rekenen op je komst!

Met vriendelijke groeten,

Hans Breider
Edward Benjamins
Jan ten Damme
Herman van Huffelen

 

« terug naar activiteitenoverzicht