Regiobijeenkomst VVT, regio Centraal. Het thema voor deze bijeenkomst is ZELFORGANISATIE.

Regiobijeenkomst VVT, regio Centraal. Het thema voor deze bijeenkomst is ZELFORGANISATIE.

Hierbij nodigt het regiobestuur van de regio Centraal, sector VVT van vereniging HEAD u graag uit voor een regiobijeenkomst op donderdag 8 oktober 2015.

Regiobijeenkomst VVT, regio Centraal. Het thema voor deze bijeenkomst is ZELFORGANISATIE.

De bijeenkomst vindt plaats op:

 • Datum:

  donderdag 8 oktober 2015

 • Locatie:

  Verpleeghotel Bovenwegen, Heideweg 2

 • Plaats:

  Zeist

 • Tijd:

  14.00 - 17.00 uur

 • Aanmelden kan tot:

  woensdag 30 augustus 2017

 • Inschrijven verplicht

Programma

14.00 Ontvangst met koffie en thee
14.30 Opening
14.35

Zelfsturende teams & Control – presentatie door Jan Gerben Verzijl van Casemix/QConsult
In de presentatie Zelfsturende teams & Control zal Jan Gerben Verzijl zijn ervaringen hiermee met u delen en bediscussiëren. Definities (zelfsturing, zelforganisatie), vragen en een casus komen aan bod. Centraal staat de vraag hoe kunnen controllers omgaan met zelfsturende teams? Hoe blijven we in control? Control enerzijds vanuit de interne  verantwoordelijkheid voor de organisatie ‘ín control’ en anderzijds de externe verantwoordelijkheid voor een goedgekeurde jaarrekening.
Met behulp van een casus bespreken we ‘in’s’ en ‘out’s van zelfsturende en zelforganiserende teams vanuit het perspectief van de controller. Inbreng van en vergelijking met uw eigen situatie is wenselijk.

15.30 Koffie / thee pauze
15.45

Corporate Performance Management (CPM) – presentatie door Wouter de Heij van CPM4Care BV
Het monitoren van de bedrijfsprestaties en het acteren op de uitkomsten daarvan” beschrijft kort het containerbegrip Corporate Performance Management (CPM). Juist voor zelforganiserende organisaties is het van belang te weten of de thermometers voor zowel de organisatie als geheel als de afzonderlijke autonome teams de gewenste temperaturen aangeven. 

Wat houdt CPM eigenlijk in? Op welke manier kan Business Intelligence hierbij ondersteunen? Wat is het voordeel van kort cyclisch sturen bij zelforganiserende organisaties? Op welke indicatoren en met welke dashboards wordt gestuurd? Wat zijn succesfactoren voor een adequate sturing? Deze vragen en meer komen aan de orde in deze (interactieve) sessie van CPM4Care, gebaseerd op de situaties en ervaringen bij haar klanten. CPM4Care houdt zich bezig met Corporate Performance Management (CPM) in de zorgsector en dan vooral in de sectoren VVT en GZ.

16.45 Sluiting / netwerkborrel


U kunt zich vóór 7 oktober 2015 aanmelden. Wij rekenen op uw komst!

Met vriendelijke groeten,

Het regiobestuur VVT centraal:
Henk Bolhuis
Dory Daamen
Jaap Evers
Anno Nijholt

 

« terug naar activiteitenoverzicht