Overschrijding van de budgetplafonds

Overschrijding van de budgetplafonds

In de laatste vergadering van de sector VVT-Noord,  is besproken dat er bij verschillende zorgorganisaties sprake is van overschrijding van de budgetplafonds. En dit gaat vooral om de budgetplafonds voor wijkverpleging en eerstelijns verblijf.

Overschrijding van de budgetplafonds

donderdag 12 november 2015

Niet vergoede productie

Verzoeken bij verzekeraars tot ophoging van de budgetplafonds hebben geleid tot gedeeltelijke compensatie van de overschrijdingen. De budgetplafonds zijn verhoogd, maar lang overal niet voldoende. Zorgorganisaties worden geconfronteerd met een deel niet vergoede productie. Er is op politiek niveau een keuze gemaakt in de verdeling van middelen, dit is de oorzaak waarom er onvoldoende middelen beschikbaar zijn voor deze noodzakelijke zorg

Wij vragen uw hulp

Graag willen we een landelijk beeld krijgen van de productie dat niet vergoed zal worden. Hiervoor vragen wij jouw hulp! Als productie niet wordt vergoed dan vragen wij je om per onderdeel, wijkverpleging of eerstelijns verblijf, dit te melden bij Actiz. Bij voldoende reacties zal Actiz acties ondernemen naar ZN, NZa en Ministerie.

Het bericht moet voorzien zijn van:

  • een indicatie van de omvang van de overschrijding
  • de gevolgen voor de organisatie
  • de maatregelen die de organisatie zelf heeft of zal ondernemen

Bericht sturen naar

Je kunt je bericht sturen naar:

voor wijkverpleging: h.beumer@actiz.nl.

voor eerstelijns verblijf: p.geerts@actiz.nl.

 

Alvast veel dank voor je reactie !

 

Hans Breider namens sector VVT Noord

« terug naar nieuwsoverzicht